Video Aspect Ratio: 4:1

"Toen ik besloot om gedag te zeggen tegen stress en druk...

Kwam ik weer in verbinding met mezelf en mijn leerlingen."

Help, de school staat in brand!

Samen maken we onderwijs mooier.

"We vonden het zo fijn dat je kwam: eindelijk was er iemand die echt luisterde".

"Het geeft zoveel inzicht."

"Het is zo fijn dat deze handelwijze niemand uitsluit, eenieder wordt in zijn of haar eigen leersituatie geplaatst."

"Het zou zo fijn zijn als iemand nou eens in een leesbaar boek uitlegt in een taal die iedereen begrijpt hoe je om kunt gaan met dit soort problemen op school.


Het boek 'help, de school staat in brand', is een antwoord op deze laatste vraag.

Als je dertig jaar praktijkervaring combineert met wetenschappelijke inzichten, ga je ontdekken waarom een bepaalde handelwijze keer op keer effectief blijkt te zijn.


23

Jaar ervaring

50+

Artikelen geschreven

25+

Schoolteams ondersteund

Logo Elikser

Jitske

Uitgeefster Elikser

Over het boek...

Dag Gerrit,
Heb je boek gelezen.  Heel bijzonder! ik heb er flink wat van opgestoken. Je gaat er echt diep in, uitermate informatief.
Denk dat veel mensen er iets aan kunnen hebben.
Leraar basisonderwijs

Lub

Leraar

Hoe is het afgelopen?

Afgelopen week heb ik het boek gelezen: Help, de school staat in brand! Ik vond het een erg fijne en duidelijke vertelmanier en heb het boekje in één ruk uitgelezen. Ik ben wel benieuwd hoe de casus is afgelopen!
Samenwerking

Verlies van werkplezier leidt uiteindelijk tot burn-out en uitval.

Al meer dan 30 jaar ben ik bezig met het ontdekken van de beste manieren om effectief en met plezier voor de klas te staan. Als troubleshooter ging ik van klas tot klas, en zelfs toen ik directeur rolde ik van de ene in de andere crisis.

Door de jaren heb ik vele manieren ontwikkeld om onder allerlei omstandigheden plezier in je werk te krijgen en te houden.


Inmiddels heb ik op vele manieren talloze onderwijsprofessionals versterkt in hun persoonlijk functioneren en in hun onderwijs.

Elke dag is een nieuwe kans, maar zonder werkplezier houd je het niet vol.

Leiderschap in onderwijs

Lijden of Leiden?

Onderwijs gaat over leiderschap. Maar ik heb geen leidinggevende functie, zul je denken?  Zeker wel! Je hebt zelf veel meer invloed op de praktijk van je werken dan je zou denken. Wachten tot iemand gaat handelen is verspilling van kostbare tijd. Op het moment dat je gaat ontdekken hoe je zelf je omgeving op een positieve manier kunt beïnvloeden heb je niet alleen jezelf enorm geholpen, je wordt tegelijk ook een positieve factor voor je omgeving, je collega's, de school!
Hard werken of anders denken.

Harder werken of anders denken?

De eerste neiging die we hebben als we te maken hebben met een probleem, is om nog harder te gaan werken.  Einstein zei het zo: "We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them.". Oftewel: als we een probleem willen oplossen, zullen we moeten stoppen met oud denken, oude oplossingen. We zullen anders moeten gaan denken, en uiteindelijk doen.
Help, de school staat in brand!
€ 19,50
€ 14,95

Van een crisis naar een kans!

Help, de school staat in brand is geschreven vanuit de praktijk, waarbij waargebeurde situaties zijn samengevoegd tot een beeldend praktijkvoorbeeld. Vanuit de praktijk worden twaalf principes beschreven.

Middels deze twaalf principes leer je op een andere manier om te gaan met weerbarstige praktijksituaties. Niet door harder te werken, maar door anders te denken, leer je lastige of negatieve situaties om te buigen tot behulpzame situaties. Je gaat ontdekken dat je grootste opponenten kunnen veranderen in je grootste ambassadeurs. Het maakt van je crisis een kans!

Ben je niet tevreden? Dan krijg je je geld terug. Het boek mag je houden.
- Veelgestelde vragen -
 • Is het boek leesbaar?
  Zeker, het boek lees je in een dag uit. Dat was ook de bedoeling. Een leesbaar boek in eenvoudige taal.
 • Over welke principes praten we hier?
  Het boek beschrijft eerst een praktijksituatie. Vervolgens gaan we de twaalf principes bij langs. Dit zijn principes die je houding omkeren. Je gaat van verzet tegen een situatie naar aanvaarding ervan.
  Je gaat van discussiëren naar doordenken. Je gaat van uitleggen naar vragen stellen. 
 • Heb je meer geschreven?
  Er is een veelvoud aan blogs te vinden over allerlei praktische zaken. Sinds mei 2023 ben ik begonnen met een integraal boek over onderwijs. Als je dit boek met plezier leest, zul je dit boek zeker waarderen. Ik hoop dit in het najaar uit te brengen.
 • Een crisis vraagt toch gewoon stevig ingrijpen?
  In mijn optiek is een crisis een kans. Grijp je stevig in, dan heb je grote kans op een terugslag met op lange termijn veel meer schade. Dit is vaak persoonlijke schade. Mijn intentie is om te werken met mensen, niet tegen mensen. In deze systematiek zoek je naar inclusie, niet in diskwalificatie.


Leuk, ik ga bestellen!