Alles wat je aandacht geeft, groeit.

Heb jij dat ook? Als ik bel met een bedrijf, dan krijg ik vaak een keuzemenu. Mijn vraag past bijna nooit in een van de keuzes. Ik ben altijd zo blij als ik met een echt mens kan spreken. En dan vooral als het iemand is die zelf mag nadenken.
Het is ook wel een beetje deze tijd. Tekort aan professionals. In het onderwijs, in de zorg, maar ook in het mkb. Tekort doet pijn, want het ontneemt je de kans om met een echt mens te spreken.
Ik denk dat het te maken heeft met het feit dat we allemaal graag gehoord willen worden, gezien willen zijn. Ik hoorde ooit de uitspraak: luisteren is liefhebben. En ik vermoed dat dat wel eens de grondtoon van ons werk zou kunnen zijn. Door te werken, voegen we iets toe. Door aanwezigheid, luisteren, aandacht, wordt de plek waar je werkt een beetje mooier.
 
Organisatie-Flow is mijn bedrijfsnaam, maar ik ben ook een echt mens. En ik stel mijzelf met hernieuwd enthousiasme aan je voor. Mijn werk kenmerkt zich door aanwezig te zijn als echt mens. Ik heb daar een boek over geschreven: “Help, de school staat in brand.” Op mijn site kun je daar meer over lezen of het boek bestellen. Een luisterende houding is namelijk een kenmerk of principe volgens welke je kunt handelen. Het helpt je om invloed te krijgen op je werksituatie. In het boek behandel ik twaalf van deze principes. boekverkoop
 
Meer weten? Neem contact met me op, of bekijk de boekpagina.

Over de schrijver
Reactie plaatsen