De kracht van verbeelding!

Om met je team te komen tot groter hoogte, is het van belang dat je gebruik maakt van alle zes hogere faculteiten van je ‘mind’. Vandaag: verbeelding.

Verbeelding is je vermogen is om in contact te komen met Universele intelligentie. Wat je meemaakt als je werkt in teams, maar ook als je in gesprek gaat met individuele professionals, is dat men graag start met wat kan, realistisch is. Maar dan kom ik bij het woordje ‘lef’. Ik kom dat woord zo vaak tegen. “Besturen met lef” “Leraren met lef”. We willen eigenlijk lef in onze organisatie, maar toch lukt het zelden.

Wat zou het toch geweldig zijn, als we dit lef in praktijk konden brengen! Daarvoor moeten we starten bij onze verbeelding. Onze intuïtie. Deze intuïtie is gevoelig, en pikt op wat je met je brein niet zozeer kunt verzinnen.
Je kunt bijvoorbeeld met je teamgenoten samenkomen, en samen rondom een bepaald thema je intuïtie aan het werk zetten. Moet je eens kijken hoeveel nieuwe gedachten en inzichten loskomen. Weet je wat hier ook mooi aan is? Mensen worden enthousiast! Krijgen energie! We begeven ons op een geestelijk of spiritueel vlak.

In verbeelding gebeuren de mooiste dingen. Maar tegelijk weet jij dat we in onze organisaties zo moeilijk om weten te gaan met deze verbeelding. Het vraagt namelijk dat je loslaat wat je voor ogen hebt.

Ik ben ervan overtuigd dat vele geweldige ontwikkelingen nooit hadden plaatsgevonden, als we niet gedurfd hadden om naar onze intuïtie te gaan luisteren. Einstein zei het immers: Logica brengt je van a naar b, maar verbeelding brengt je overal.

Wil jij met je team komen op nieuwe wegen? Of wil jij misschien met jezelf komen tot nieuw terrein?
Pak eens twee vellen papier. Begin eens gewoon om al je dromen op te schrijven. Ga gewoon los, schrijf gewoon alles op wat je zou wensen. Op het tweede papier schrijf je alle zaken die je beperken. Ga door tot je niets meer weet. En nu: verbrand dat tweede papier, en wat je overhoudt is je droom. Door deze oefening geef je je mind een helder signaal om beperkende gedachten los te laten en ruimte te maken voor denken in mogelijkheden. Dit leidt tot empowerment, geeft energie, en is een prachtig startpunt voor nieuwe ontwikkeling!


Over de schrijver
Reactie plaatsen