Interimmanagement en het geheime ingrediënt.

Interimmanagement en het geheime ingrediënt.

Interimmanagement en het geheime ingrediënt….

Hoe belangrijk is de vraag van de organisatie? Of kan ik beter zeggen: wat is de vraag van de professionals die binnen de organisatie werken?


In de afgelopen jaren heb ik veelvuldig te maken gehad met interim vraagstukken. Een ding valt me daarbij op aan de klassieke, ongenuanceerde interim vraag: We halen een oplossing in huis die uitgaat van integrale aansturing. Daardoor wordt geen, of veel te weinig gebruik gemaakt van het bestaande potentieel!

Organisatie-flow kenmerkt zich door andersom te denken. Net als in het bovenstaande plaatje is het zo belangrijk om goed in ogenschouw te nemen wat er aanwezig is. Door goed te luisteren en aan te sluiten bij de bestaande werkelijkheid, kun je zoveel meer. Ik merk dat -zeker in onderwijsland- we zo graag willen dat het goed wordt, maar dat lijkt wel een beetje een wortel aan een hengel voor de neus van het paard. Hij komt nooit dichterbij, omdat de koetsier de hengel vastheeft.

Het mooie is dat onderwijs zich al zovele jaren heeft ontwikkeld. En met het onderwijs ook de gebouwen, en de onderwijsprofessionals. Vaak is het zo dat er niet gekeken hoeft te worden naar een totaal nieuw plan. Juist door te kijken naar wat er al goed gaat, is het mogelijk om op een korte termijn door te ontwikkelen.


Is dit een nieuwe formule voor succes? Gewoon uitgaan van de kwaliteiten die er al zijn, en dan daarop voortborduren? Er is nog een enorm belangrijk ingrediënt wat vaak ontbreekt. Het is een ingrediënt wat ook vaak over het hoofd wordt gezien. Ook is het een ingrediënt wat niet gemakkelijk naar voren te halen is. Dat is namelijk bewustwording. Hoe vaak heb ik niet meegemaakt dat mensen zich niet bewust waren van hun eigen potentieel. Het klimaat binnen het onderwijs leent zich daar ook niet goed voor: we zijn altijd druk, en willen zoveel mogelijk doen binnen de beschikbare tijd. Het vraagt stilstaan; reflecteren op jezelf of als team op je teamperformance; het vraagt rust; herkenning van potentieel, en de erkenning ervan. Dit is een ontdekkingsreis naar de werkelijke vraag, en heet: Bewustwording.


Meer weten? Neem contact met me op, of bekijk de boekpagina.

Over de schrijver
Reactie plaatsen