The sweet spot

Heb jij je ‘sweet spot’ al gevonden? 
Flow, kracht, energie, blijdschap bij iedere ontmoeting, bij de eerste toon van de wekker je bed uitspringen, fluitend naar je werk gaan. Heerlijk toch? Tenminste, als dat voor jou ook geldt. 
Mijn hond heeft daar geen moeite mee. Ik vermoed omdat een hond het vermogen bezit onvoorwaardelijk vrede met het leven te sluiten; ongeacht hoe je leven er op dat moment uitziet. Een hond is in het nu. Gister is een herinnering, en morgen is een gedachte. Mijn kracht ligt in het nu. 
Hoe ontdek je jouw ‘sweet spot’? Daarvoor kun je jezelf drie vragen stellen. 
1. Waar ben jij mateloos gepassioneerd over, en zou je eindeloos mee bezig kunnen blijven? 
2. Waar ben jij goed in: wat is jouw kwaliteit waarin je je onderscheidt van de ander. 
3. Welke vraag in de markt, of je omgeving wordt gesteld. 
Daar waar deze drie zaken elkaar overlappen, ligt jouw ‘sweet spot’. Hier ligt voor jou betekenis, meerwaarde. Hier heb jij iets te bieden wat de maatschappij vraagt of nodig heeft. Dit is ook de plek waar jij je onderscheidt. 
Interessant? Wellicht zou je dit verder willen onderzoeken. Want het klinkt eenvoudig, maar ik heb er toch wel erg veel jaren over gedaan om hier voor mijzelf echt goed antwoord op te krijgen. En juist hier ligt je kracht. Hier is je plezier. Hier is blijdschap. Hier ligt zelfs -denk ik- een belangrijke factor voor gezondheid. Gezondheid in je lijf, maar ook in je relaties en inkomen. 
Organisatie-flow biedt je mogelijkheden om te komen tot persoonlijke excellentie. In mijn boek: ‘help, de school staat in brand’ ontdek je 12 principes die je niet alleen in het onderwijs, maar ook in het dagelijks leven helpen om vanuit competentie en zelfvertrouwen te handelen.
.
.
.

#lovingkindness #empowerment #love #change #personalgrowth #growth#stillness #teamexcellence #paradigm #lawofattraction#systemiccoaching #coaching #organisatieflow #divine #pgi #kindness#learn #education #success #dream #goals #presence #truth#businesslife #goodlife #motivated #motivation #Tao #Joy #truth#nevergiveup

Over de schrijver
Reactie plaatsen