Zevenmaalgezond

Een lifeblog

Boek zevenmaalgezond

Waarom deze pagina?

Behalve dat ik ondernemer en schooldirecteur en schrijver ben heb ik sinds 2019 ook te maken met kanker.

Vorig jaar ben ik daar een lifeblog over gaan schrijven. 

Je leest mee over allerlei zaken.

Onderzoeken, ziekhuisopnamen, maar vooral over de manier waarop ik omga met het gegeven dat er tumorcellen gevonden zijn.

 • Ten eerste kun je hier mijn boek downloaden: dit boek is een verzameling van al mijn lifeblogs tot nu toe. Mijn doel is om er een boek van te maken.
  Waarom dan een boek uitgeven dat niet klaar is? Simpel. Tijdens de laatste scan van 5 mei was er nog tumorweefsel aanwezig. Ik blijf dus schrijven en zodoende groeit het boek dus ook.
 • Ten tweede deel ik met je wat ik doe om en denk te vinden in de omgang met kanker. Aangezien ik geen keuze heb onderzoek ik proefondervindelijk wat er gebeurt als ik bepaalde dingen doe of laat. 
 • Ten derde verschaf ik je informatie over het dieet dat ik volg: een combinatie. van vasten en ketogeen eten.


Een terugblik.

In 2019 werd bij mij een tumor gevonden in de endeldarm.

Sindsdien heb ik allerlei behandelingen ondergaan.

Operatie, bestraling met ondersteunende chemo.

Chemo. Tijdelijk stoma.

Als gevolg daarvan leren omgaan met een nieuw ontlastingspatroon. Herstellen, weer op gewicht komen. 

Herstellen van pijn. Weer op krachten komen.

Extreme pijn, waarna een operatie over twee dagen.

Inmiddels ben ik redelijk goed hersteld, maar heb ik vele littekens en een permanent stoma.

Wat zijn dan die verschillende dingen die ik vind, en waar baseer ik dat dan op?

De informatie komt van ruwweg drie bronnen, drie artsen.

Docter Bosworth: Anyway you can.

Dokter Cortvriendt: Kankervrij.

En materiaal van professor Thomas Seyfried.

De omgang die ik beschrijf gaat over de volgende punten/ sleutels van handelen.

 • Eet- en drinkgewoonten.
 • Denken/ mindset.
 • Bewegen.
 • Voedingssupplementen.
 • Universele principes.
 • Rust en ontspanning.
 • Gebed en meditatie.

Ik kan me voorstellen dat je daar meer over wilt weten. Daarom schrijf ik mijn lifeblog. Niet omdat ik alle antwoorden denk te hebben, maar wel omdat ik onderzoekend ben en mijzelf in die zin als casestudy zie.

Zevenmaalgezond: alle blogs tot nu toe

Als je geinteresseerd bent kun je hier het boek downloaden. Het boek is niet af, omdat  het proces nog niet is afgelopen.

50%
Download hier het gratis lifeblog
Boek zevenmaalgezond
Bloesem

Vasten en een Ketogene levensstijl

Zoals je in mijn lifeblogs hebt kunnen lezen volg ik een ritme van vasten, en een ketogene levensstijl. Dit verdient wel een apart stukje aandacht, omdat ik merk dat veel mensen daar vragen over hebben. Wil je meer weten? Dan kun je hiervoor gerust contact opnemen. 
Het complete Keto-dieet kookboek
€ 29,50

Maar nu in de praktijk...

Ik kan me goed voorstellen dat je je afvraagt: hoe doe je dat? Ketogeen leven? Is dat een dieet? Toen ik in 2018 begon met ketogeen eten was dat een enorme zoektocht. Echt, ik vond het lastig. Moest steeds nadenken over hoe ik mijn dagelijkse eetpatroon moest aanpassen. Doordat ik mijn ketonen ook ging meten ontdekte ik ook wanneer ik daadwerkelijk in ketose (ketose is als je lichaam overschakelt op vetverbranding) raakte, en wanneer niet. Inmiddels ben ik ervaren, en weet ik hoe ik dit moet aanpakken. Daarom ben ik op zoek gegaan naar een goed boek. Hiernaast zie je het kookboek: Keto-dieet. Naast een eerste introductie voorziet dit boek in een grote variatie aan recepten om zodoende goed over te schakelen op dit ketogene dieet. Ik beveel het je van harte aan en is bij mij te bestellen.

Er zijn meer wegen die naar Rome leiden. Zo heb ik hier nog een link voor je naar een site met allerlei producten rondom koolhydraatarm eten, Ketogeen eten, Afvallen, Detoxen, Intermittent vasten, en ga zo maar door.

Mijn vrouw is inmiddels vijf kilo afgevallen. Mijn zwager zelfs al 21 kilo (!). Het is de enige manier die in mijn ogen recht doet aan het natuurlijke metabolisme van het menselijk lichaam.

>>>> Klik op deze link om verder rond te kijken <<<<

Hulpmiddelen voor een ketogeen dieet...

Feedback motiveert en versterkt je zelfvertrouwen!

Zoals je wellicht al gelezen hebt, maak ik veel gebruik van hulpmiddelen. Om het in het kort te zeggen. Als je een 'normaal' dieet volgt, heb je waarschijnlijk een vergrote lever, als gevolg van een hyperactieve alvleesklier, die niets anders doet als glucagon afgeven of insuline; om je suikerspiegel te reguleren. Vet wordt ondertussen opgeslagen. Ga je over op een ketogeen dieet, dan is vasten een hele goede 'jump-start'. Je zorgt ervoor dat je lichaam alle glucose in je bloed op te maken. Vast je langer/ vaker, dan zal je lichaam ook de opgeslagen glucose opmaken.  Als je eenmaal in een goede staat van ketose komt, dan is vasten plotseling ook niet meer lastig. Ik zeg je: ik merk er weinig van. Maar dat komt natuurlijk wel doordat ik inmiddels geleerd heb hoe dit aan te pakken.

Wel meet ik bijna elke dag mijn bloedspiegel, en werk ik met talrijke voedingssupplementen. De feedback zorgt ervoor dat ik weet dat ik goed zit. De waarden vertellen mij of ik wellicht teveel of te weinig van iets heb gehad. 

Deze tools en supplementen zijn voor mij onmisbare schakels. Ben je daarin geinteresseerd? Kijk gerust verder. Als je via deze pagina bestelt krijgt je ook nog eens korting. Daarvoor moet je simpelweg klikken op de aanmeldlink, waarna je een mail van me krijgt met de kortingscode.

Doen! Lijkt me leuk!

Ik wil graag korting!

50%
Aanvraag kortingscode.Your information is safe with us
'Meten is weten' zeggen ze wel eens. Ik denk dat dat maar de halve waarheid is.

Ik zou liever zeggen: 'bewustwording is weten'. Toch kan het handig zijn om feedback te krijgen, zodat je weet waar je staat in het opbouwen van een ketogene leefstijl. Ook is het handig gebruik te maken van producten die je helpen gemakkelijker in ketose te komen.

Met behulp van de QR code kom je in de winkel. Kijk eens rustig rond. Maak gebruik van de link, en laat me even weten. Ik stuur je dan een kortingscode waarmee je op alle bestellingen boven de 75 euro, 5% korting krijgt!

Je kunt me mailen op gerrit@zevenmaalgezond.nl

GoKeto-producten

Belangrijke valkuil...

Te weinig goede vetten...

In dagelijks leven merkte ik dat het behoorlijk lastig was om goed in ketose te blijven. Ik dacht de goede dingen te eten. Ik sloeg alle koolhydraten over, en suiker kreeg ik al helemaal niet. Toch waren mijn bloedsamples niet goed. Ik was niet in ketose. Hoe kon dat toch! Ik heb er (te) lang over gedaan om te ontdekken dat het lichaam uiteindelijk toch altijd de makkelijkste weg kiest. Het lichaam ging over op de verbranding van eiwitten. Oftewel: ik at teveel eiwit en te weinig vet. 85% van je energie-inname moet bestaan uit vetten. Dat is dus niet in gewicht 85%, maar in energiegehalte 85%.

(n.b. Ik ben geen dokter, dus wat ik beschrijf is mijn ervaring. Je zult altijd zelf samen met je (evt) je arts moeten kijken wat qua gezondheid goed voor je is. Ik beschrijf alleen hoe ik dit zelf aanpak en ervaar.)

Dat gezegd hebbende: een rekenvoorbeeld.

Stel je bent een vrouw op een normale dag, ga dan uit van 2000 kcal. Dat zou betekenen dat je met ruim 200 gram vet of olie al voorziet in je brandstof. Zou je dat in bijvoorbeeld brood willen eten, dan moet je 16 plakjes droog brood eten. Dat is natuurlijk een wiskundige werkelijkheid, want niemand eet een pakje boter, of 16 plakjes droog brood. Maar je ziet dat qua volume je met vet veel sneller aan je tax zit. Zodoende heb ik gevonden dat de beste manier om aan je calorieen te komen is door de verdeling 5% (<50 gram) koolhydraten; 10% eiwit; en 85% vet. Dat klinkt veel, maar dat is in de praktijk prima te doen.

Om die reden heb ik gekeken naar een goede olie.

Onderstaand introduceer ik je bij een merk voor goede kwaliteit olie. Deze biologische extra virgin olijfolie is koud geperst en afkomstig van onze olijvenbomen in Tunesië. Geproduceerd door lokale boeren, heeft de olijfolie de Gouden Award gewonnen bij de NYIOOC World Olive Oil Competition 2023 en is opgenomen in de index van 's werelds beste olijfoliën. Onderstaande link verwijst je door naar hun eigen site.

Yakelos Biologische olijfolie